logo freshcode

logo freshcode

Партнер з працевлаштування

FRESHCODE.JOBS

Мультимедiа

Наш канал на Youtube

arrow-right

Кафедра комп'ютерних систем та мереж ЗНТУ 2018

Кафедра Компʼютерних Систем та Мереж ЗНТУ 2018


Кафедра КСМ про вищу освіту

Про вищу освіту


Кафедра КСМ запрошує на навчання

КСМ запрошує на навчання


Базові підприємства з працевлаштування випускників

Кафедра комп'ютерних систем та мереж

arrow-right

     Кафедру комп’ютерних систем та мереж створено у 2002 р. на базі кафедри радіотехніки. Завідувачем кафедри був обраний за конкурсом кандидат технічних наук, доцент Кудерметов Р.К., який має більш як двадцятирічний стаж роботи в науково-виробничому підприємстві, пов’язаному зі створенням систем керування складними об’єктами в космосі та на землі.

     Кафедра здійснює підготовку фахівців зі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» з 2000 р. Спеціальність акредитовано за найвищим рівнем. У 2002 році на кафедрі вперше в Україні відкрито спеціалізацію «Високопродуктивні обчислювальні системи та паралельні обчислення».

     Навчальний процес на кафедрі забезпечують висококваліфіковані викладачі, 11 з яких мають науковий ступінь кандидата технічних наук, 4 особи працюють в університеті понад 25 років, 50% викладачів мають викладацький стаж понад 10 років. Викладачі-сумісники, кандидати технічних наук, є провідними фахівцями науково-виробничих підприємств Запорізького регіону.

     Щорічно кафедра випускає 90-120 фахівців за денною та заочною формами навчання.

     Науково-дослідна робота проводиться за наступними напрямами: високопродуктивні обчислювальні системи та паралельне програмування (к.т.н., доц. Кудерметов Р.К.), оптоелектронні технології в комп’ютерних системах (к.т.н., доц. Проскурін М.П., ас. Грушко С.С.), автоматизація проектування мікропроцесорних систем, проблеми застосування семантичних Web для побудови якісних сервісів (к.т.н., доц. Касьян К.М.), застосування методів штучного інтелекту для вирішення прикладних задач (к.т.н., доц. Тягунова М.Ю.), дослідження проблем використання інформаційних технологій для космічних систем керування (к.т.н., доц. Кудерметов Р.К.).

     На кафедрі «Комп’ютерні системи та мережі» приділяється велика увага роботі з обдарованою молоддю. Результати наукової роботи студентів доповідаються на університетських, всеукраїнських та міжнародних наукових конференціях. Також майбутні науковці беруть участь у щорічному конкурсі на кращу студентську наукову роботу, де займають призові місця. Роботи студентів неодноразово визначалися кращими.

     Крім того, кафедра комп’ютерних систем та мереж разом з кафедрою програмних засобів та кафедрою системного аналызу організує проведення Всеукраїнської олімпіади з програмування у форматі АСМ у південному регіоні України. Це командна олімпіада, у якій беруть участь студенти та школярі Запоріжжя та усього південного регіону України. Всі зацікавлені студенти беруть участь у всеукраїнських олімпіадах, під час яких визначається рівень знань студентів з мови програмування C++, мови опису апаратури VHDL, комп’ютерного інжинірингу. За результатами змагань студенти щорічно займають призові місця у всеукраїнських та регіональних олімпіадах, про що свідчать Почесні грамоти, якими нагороджуються переможці.

     Кількість студентів, які беруть участь у наукових дослідженнях, постійно зростає. За роботу з обдарованою молоддю кафедру нагороджено Почесною грамотою ректора ЗНТУ, а завідувача кафедри к.т.н., доц. Кудерметова Р.К. – Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України.

Download
Download

Unsupported Browser!

Please use Opera, Chrome or Firefox